Keurmerken

Een goede oplossing is volgens ons ook een betrouwbare oplossing. Bij ATC hebben we alle keurmerken en certificaten in huis om dat waar te maken. Zowel voor onze materialen als voor de manier waarop wij werken – ISO, TÜV en Piek. Dat vinden wij naast belangrijk vooral ook logisch.

Met trots vertellen we hier meer over onze keurmerken. Wil je meer weten over onze keurmerken en certificeringen? Of wil je testrapporten ontvangen? Neem vooral contact op.

logo iso

Officiële sterkte testen – ISO 1496 en CEN 283

ATC test al sinds jaar en dag haar trailervloeren. Wij hebben bij een onafhankelijk testinstituut verschillende sterkte testen laten uitvoeren op onze trailervloeren in verschillende diktes, schavingen en materialen.

Tijdens deze testen wordt de vloer zwaar belast met een wiel welke overeenkomt met een wiel van een heftruck. De vloer moet minimaal voldoen aan een as-belasting van 5460 KG (2,73 Ton per wiel). Deze testuitslagen hebben wij uiteraard goed gedocumenteerd en kunnen wij eventueel met u delen.

logo tuv

TÜV

ATC heeft verschillende testen door TÜV laten uitvoeren.

Onze sjorogen, die in de ATC Randligger passen, zijn TÜV gecertificeerd evenals onze maatvloeren. Dit laatste hebben wij laten testen op gladheid van verschillende schavingen hardhouten vloeren en het hier overheen schuiven van houten pallets, een stalen kooi en een kunststof pallet. In deze testen zijn de verschillende ladingen op verschillende manieren over de vloer geschoven om de antislipheid (gladheid) van een onverzekerde lading op hardhouten vloeren vast te leggen.

logo piek

Piek

Het bevoorraden van winkels gebeurt steeds vaker ’s avonds en in de nachtelijke uren. Hiervan kunnen omwonenden last hebben. In de AMvB detailhandel en ambachtsbedrijven zijn maatregelen opgenomen die de geluidsoverlast moeten verminderen. Dit betekent dat bij laden en lossen tijdens 19:00 uur en 23:00 uur het maximale piekniveau 65 dB(A) is. Tussen 23:00 uur en 07:00 uur is dit 60 dB(A).

Met een kleine, zéér eenvoudige en goedkope aanpassing kunnen wij een hardhouten vloer aanleveren waarbij de vloer dusdanig stil is dat het onder de 56 dB(A) blijft (testen hiervoor zijn uitgevoerd in een Snaplock opbouw).

duurzaam bos

Duurzaamheid

Solide vloer, eerlijk product

Duurzaam denken en doen, dat vinden we belangrijk bij ATC. Dat zie je terug in onze werkwijze én in onze producten. Al meer dan 25 jaar werken wij met houtmaterialen en dat willen we nog lang blijven doen. Daarom halen we onze houtmaterialen uit duurzaam beheerde bossen. Omdat we zelf importeren, kunnen wij dat ook zelf controleren.

Met een vloer van ATC weet je zeker dat je gecertificeerd hout in je carrosserie of trailer hebt liggen. Van de hoogste standaard en kwaliteit. ATC Trailer Floors is gecertificeerd volgens de normen en principes van het Forest Stewardship Council® (FSC-C012809).

Lees meer

Menu